Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă că, după adoptarea de către Guvern a hotărârii privind modificarea salariilor de bază pentru funcţiile didactice de conducere, un director de şcoală va avea un salariu de bază brut de aproximativ 11.000 de lei, faţă de aproximativ 8.500 de lei, cât avea în decembrie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reglăm, aşa cum am spus, inechităţile salariale - directorii, directorii adjuncţi, contabilii-şefi şi secretarii-şefi din şcoli au, din această lună, un salariu cu 30% mai mare, în medie. Un director de şcoală va avea, de exemplu, un salariu de bază brut de aproximativ 11.000 de lei, faţă de aproximativ 8.500 de lei, cât avea în decembrie 2023”, a explicat Deca, după ce Guvernul a adoptat proiectul de Hotărâre de Guvern prin care se modifică salariile de bază pentru funcţiile didactice de conducere de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi ale funcţiilor de conducere ale personalului didactic auxiliar, contabil-şef şi secretar-şef.

Ea a menţionat că în luna iunie va urma o nouă creştere, de aproximativ 6%.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Creşterea totală până în iunie 2024 va fi de peste 36%, în medie”, a susţinut ministrul Educaţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.