Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat vineri că numărul de cadre didactice fără studii corespunzătoare postului, în acest an şcolar, potrivit situaţiei la zi, este de 3.340, faţă de 5.223 cât au avut în anul şcolar 2022-2023. Nu vom avea cazuri în care să nu avem profesori la clasă, a mai spus ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest an şcolar, numărul de cadre didactice fără studii corespunzătoare postului, situaţia actualizată la nivelul zilei de astăzi, 8 septembrie, este de 3.340 faţă de 5.223 cât mai avut în anul şcolar 2022-2023”, a spus ministrul Ligia Deca. 

”Eu sunt convinsă că atât creşterile salariale care au intrat în vigoare în luna iunie cât şi măsurile pe care noile legi le prevăd pentru a încuraja absolvenţii de învăţământ superior să aleagă cariera didactică, vor asigura un trend descendent faţă de aceste cifre pe care le avem şi vom avea mai multe cadre didactice calificate la clasă”, a mai arătat ministrul educaţiei.

Întrebată câte şcoli sunt cu deficit de personal, Ligia Deca a precizat că se face încă centralizarea, pentru că sunt diferite etape ale ocupării posturilor. 

”Nu vom avea cazuri în care să nu avem profesori la clasă”, a dat asigurări ministrul Educaţiei

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.