Ministra Educaţiei Ligia Deca a afirmat, joi la la evenimentul de lansare a consultărilor regionale pentru conturarea noului Cadru Global UNESCO pentru educaţie culturală şi artistică, că dobândirea competenţei de sensibilizare şi exprimare culturală cuprinsă în profilul de formare al absolventului pentru întreaga reformă curriculară va fi susţinută prin programe naţionale precum „O carte pentru fiecare” şi „Vouchere culturale pentru elevi”, prevăzute în noua lege a învăţământului preuniversitar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am participat astăzi la evenimentul de lansare a consultărilor regionale pentru conturarea noului Cadru Global UNESCO pentru educaţie culturală şi artistică, un context în care am putut să transmit susţinerea mea pentru acest demers în dublă ipostază, de ministru al educaţiei şi preşedinte al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO”, a scris Ligia Deca, joi pe Facebook.

Ministra Educaţiei a mai spus că „ne aflăm într-un moment în care se conturează forma finală a Profilului de formare al absolventului, la capătul perioadei de consultare publică”.

„Dobândirea competenţei de sensibilizare şi exprimare culturală cuprinsă în acest instrument-busolă pentru întreaga reformă curriculară va fi susţinută prin programe naţionale, precum «O carte pentru fiecare» sau „«Vouchere culturale pentru elevi», prevăzute în noua Lege a învăţământului preuniversitar” a mai precizat Deca.

Ea a adăugat că îşi pune baza şi în efortul comun de orientare a activităţilor de educaţie şi formare spre fiecare dintre domeniile esenţiale care să contribuie la dezvoltarea elevilor.

„Dincolo de iniţiative legislative, contez pe efortul comun de orientare a activităţilor de educaţie şi formare spre fiecare dintre domeniile esenţiale în dezvoltarea copiilor. Să depăşim abordările fragmentate şi să extindem colaborarea dintre şcoală şi actorii relevanţi pentru educaţie, spre binele fiecărui copil! Mulţumesc gazdei evenimentului de astăzi, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, loc emblematic pentru păstrarea patrimoniului cultural al ţării noastre!”, a completat Deca.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.