Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a declarat că în legile educaţiei există un capitol pentru siguranţa în şcoli, care defineşte foarte clar responsabilităţile fiecărui actor, ea arătând că rolul Ministerului Educaţiei este să colaboreze cu aceste instituţii şi face publice datele şi se asigură că aceste date sunt transparente, dar ”nu poate intra peste atribuţiile altor instituţii” şi a arătat că cei care pot face investiţiile în clădire, ca proprietari ai clădirii, sunt autorităţile publice locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem capitol pentru siguranţa în şcoli, care defineşte foarte clar responsabilităţile fiecărui actor. În ceea ce priveşte siguranţa în şcoli, diferitele avize pe care clădiri cu destinaţie şcolară trebuie să le obţină, că vorbim de aviz ISU, că vorbim de avize sanitare de funcţionare, de expertize de risc seismic, toate aceste chestiuni sunt gestionate de diferitele entităţi”, a spus ministrul, precizând că în cazul avizului ISU se ocupă DSU.

”Dacă este o problemă şi clădirea nu are aviz, mi se pare normal ca ISU să vină şi să spună: de mâine nu mai intră copiii acolo”, a spus Deca, precizând că Direcţia de Sănătate Publică, dacă constată probleme privind igiena în spaţiile şcolare, i se pare normal să dea sancţiuni”.

Ministrul a afirmat despre clădirile cu risc seismic, că ”cei care pot face investiţiile în clădire, ca proprietari ai clădirii, sunt autorităţile publice locale”.

Ligia Deca a spus că ceea ce face Ministerul Educaţiei este să colaboreze cu aceste instituţii şi face publice datele şi se asigură că aceste date sunt transparente, dar ”nu poate intra peste atribuţiile altor instituţii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.