Liberalul Lucian Micu a câştigat Primăria Roman, diferenţa faţă de contracandidatul său de la PSD fiind de peste 20 de procente, arată numărătoarea paralelă realizată de PNL Neamţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, a declarat pentru News.ro că Lucian Micu a câştigat detaşat alegerile pentru Primăria Roman, având câteva mii de voturi în plus faţă de candidatul PSD, Marius Neculai.

Prezenţa la urne în municipiul Roman a fost de 33,2 la sută.

Totodată, PNL a câştigat şi primăria comunei nemţene Bălţăteşti, în timp ce în comuna Pipirig din acelaşi judeţ pe primul loc s-a clasat reprezentantul PSD.

”La Roman câştigăm detaşat, încă centralizăm. Avem 4.000 de voturi în plus, iar situaţia nu mai poate fi inversată. Avem peste 20 de procente în plus faţă de PSD. Este meritul candidatului nostru de la Roman, dar şi al fostului primar Laurenţiu Leoreanu, în prezent deputat PNL. Am câştigat şi la Bălţăteşti, în timp ce la Pipirig, PSD ne-a luat candidatul cu o săptămână înainte de campanie”, a declarat pentru News.ro, şeful liberalilor nemţeni, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Alegeri parţiale au avut loc şi în localitatea ieşeană Şipote, candidatul social-democraţilor, Constantin Puiu, obţinând 57 la sută din voturi.

Potrivit numărătorii efectuate de social-democraţi, candidatul PSD Constantin Puiu a obţinut 966 voturi, el fiind urmat de candidatul PMP Petru Corlat, 414 voturi (24,5 la sută) şi de reprezentantul PNL Ionel Nicuriuc, cu 308 voturi (18,3 la sută).

La rândul lor, reprezentanţii PNL Iaşi au confirmat victoria PSD în comuna Şipote, numărătoarea paralelă a liberalilor arătând rezultate apropiate de cele ale social-democraţilor.

„Este o victorie zdrobitoare a PSD la Şipote, în ciuda sondajelor mincinoase cu care PMP şi PNL au împânzit localitatea în ultima săptămână de campanie. Este un semnal politic puternic în judeţ privind opţiunile cetăţenilor”, a declarat vicepreşedintele PSD Iaşi, Cristian Stanciu.

La cele patru secţii organizate în localitate erau aşteptaţi la urne 4.017 alegători, însă la vot s-au prezentat doar 1.711 alegători, adică 42,6 la sută. În cursa electorală au fost înscrişi trei candidaţi, din partea PSD, PNL şi PMP.

Localnicii au fost chemaţi duminică la vot, după ce fostul edil, Dorin Mircea Malii, membru PSD, şi-a pierdut mandatul anul trecut, în urma unei condamnări la un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.