Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe militarii care vor reprezenta România la competiţia sportivă "Invictus Games Toronto 2017”, cărora le-a spus că "sunt adevăraţi învingători, care transmit tuturor speranţa că anumite traume trăite nu pot distruge încrederea în viitor".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Exemplul de putere interioară pe care îl oferiţi are, cu certitudine, un impact semnificativ asupra celor care ajung să cunoască emoţionantele dumneavoastră poveşti de viaţă. Este impresionantă determinarea cu care aţi depăşit inevitabila teamă în faţa unui viitor incert şi aţi reuşit nu doar să mergeţi mai departe cu demnitate, dar şi să vă asumaţi un rol important în societate”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a amintit de campania de strângere de fonduri «Pedalăm pentru Invictus» de anul trecut, campanie la care a participat.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

"V-aţi întors din nou la luptă, de data aceasta pe terenul de sport. Participarea la proiectul «Invictus Team România - 2017» este o demonstraţie a spiritului dumneavoastră de adevăraţi campioni, care au depăşit cele mai grele obstacole, şi o frumoasă dovadă de solidaritate umană”, a subliniat preşedintele.

Iohannis a mai spus că, deşi delegaţia României este restrânsă, este convins că ea va dovedi că militarii români sunt profesionişti şi au capacitatea de a se integra în viaţa socială şi sportivă a Alianţei Nord-Atlantice.

"Sunt sigur că veţi reprezenta România cu talent, profesionalism şi demnitate la Jocurile Paralimpice de la Toronto, la toate cele şapte discipline sportive”, a adăugat preşedintele, care i-a asigurat pe militari "de întregul sprijin moral".

România va fi reprezentată la Toronto de o echipă formată din 15 militari răniţi sportivi, care vor participa la şase discipline sportive, individuale: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot. Pe lângă acestea, o altă probă este cea de sport de echipă, volei din poziţia şezând.

M

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.