Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că de la dorinţa de a dubla alocaţiile la putinţa de a face acest lcuru este o cale ”puţin mai lungă”. Şeful statului afirmă că nu sunt bani pentru dulbarea alocaţiilor şi creşterea cu 40% a pensiilor, dar, atât alocaţiile, cât şi pensiile vor fi majorate, creşterea urmând a fi anunţată de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre dublarea alocaţiilor şi creşterea pnsiilor şi a afirmat: ”Ne găsim într-o situaţia foarte complicată din punct de vedere şi economic, bugetar şi electoral. Nu putem face abstacţie de niciunul din aceşti factori. Noi ne dorim sincer să creştem şi alocaţiile şi pensiile, însă de la dorinţa sinceră la putinţa sinceră de multe ori e o cale puţin mai lungă. În condiţiile în care economia românească se contractă, de exemplu UE prevede o contracţie de 8%. Poate a noastră nu o să fie de 8%, a noastră poate o să fie mai mică. Totuşi, veniturile la buget s-au diminuat. Deja acum am depăşit deficitul calculat pentru întregul an. (...)  Pur şi simplu nu sunt bani pentru toate. Totuşi, am rugat Guvernul să facă cât se poate”.

Şeful statului a precizat că îşi doreşte dublarea alocaţiilor, dar acest lucru nu va fi posibilă de azi pe mâine. Iohannis afirmă, nsă, că va fi posibilăîn etape ”sau, cum spunea cineva, pas cu pas”. 

În ceea ce priveşte pensiile, Iohannis a afirmat: ”E evident că o creştere de 40% pur şi simplu nu e posibilă. Nu sunt bani. Dar e rezonabil să ne gândim la o creştere a pensiilor. Nu putem să lăsăm categoria cea mai vulnerabilă, pensionarii, să plătească costul recesiunii. Pensiile vor creşte. Punct şi clar. Cât va fi această creştere, va calcula Guvernul şi vor veni cu măsurile de rigoare”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.