Vicepremierul Kelen Hunor a anunţat, joi, după ntâlnirea cu reprezentanţii cultelor religioase, că s-a convenit ridicarea restricţiilor de circulaţie de Paşte, până la ora 2.00, astfel ncât creincioşoo să poată merge la biserici. Măsura se va aplica atât de Paştele Catolic, cât şi de PAştele Ortodox.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, împreună cu premierul Florin Cîțu, secretarul de stat Raed Arafat și mai mulți membri ai Guvernului am avut o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România cu privire la măsurile epidemiologice care urmează să fie puse în aplicare pentru sărbătorile de Paște. Cu toții am fost de acord să ridicăm restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic adică, în noaptea din 3 spre 4 aprilie, până la ora 02.00 dimineața, și să procedăm la fel și cu prilejul Paștelui Ortodox. Este o măsură importantă pentru credincioși, care vor putea participa astfel la slujbele de înviere”, a transmis, joi, Kelemen Hunor.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, după întâlnirea de joi cu reprezentanţii cultelor religioase că „soluţia spre care mergem este să adaptăm intervalul orar al restricţiilor de circulaţie, astfel încât credincioşii să poată participa fizic la Slujba de Înviere sau la sărbătorile proprii fiecărui cult religios, evident, cu condiţia respectării regulilor de siguranţă sanitară”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.