Parchetul European (EPPO) de la Bucureşti a înaintat, luni, instanţei un acord de recunoaştere a vinovăţiei, prin care viceprimarul Sibiului Alexandru Dumbravă (PNL) a recunoscut că a comis fraude cu subvenţii înainte de mandat şi în consecinţă acceptă o pedeapsă de 2 ani şi 3 luni de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de 3 ani, precum şi prestarea a 90 de zile în folosul comunităţii. Preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a anunţat că Dumbravă ar urma să demisioneze din funcţie şi din Consiliul Local Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat d epresă transmis, miercuri, de Parchetul European, această fraudă cu subvenţii a avut loc în legătură cu patru proiecte, între martie şi octombrie 2019, când inculpatul - al cărui nume nu este specificat în comunicat - se afla în funcţia sa anterioară de director şi reprezentant al Centrului de Formare a Profesorilor din Sibiu.

În această perioadă, inculpatul a folosit şi a prezentat mai multe documente şi declaraţii false şi inexacte organismului intermediar pentru Programul Operaţional "Resurse Umane" al UE, administrat de Ministerul Educaţiei Naţionale din România, pentru a primi o finanţare totală de 700.000 de euro (3.352.307 lei). Întrucât frauda a fost detectată înainte ca întreaga sumă de finanţare să fie distribuită, prejudiciul real s-a limitat la aproximativ 34.500 de euro (164.373 lei), precizează comunicatul EPPO.

În prezenţa avocatului său, inculpatul a recunoscut săvârşirea infracţiunilor pentru care a fost acuzat, a acceptat cadrul juridic pentru care a fost iniţiată procedura penală şi a fost de acord cu sancţiunile impuse. Acestea includ o pedeapsă de 2 ani şi 3 luni de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de 3 ani. În plus, inculpatul va presta muncă în folosul comunităţii pentru o perioadă de 90 de zile, precizează comunicatul EPPO.

Potrivit presei locale din Sibiu, viceprimarul vizat este Alexandru Dumbravă, fost director al Casei Corpului Didactic Sibiu, membru PNL. 

Preşedintele PNL Sibiu, ministrul Raluca Turcan, a declarat pentru Ora de Sibiu, că Alexandru Dumbravă ar urma să demisioneze din funcţit, cât şi din Consiliul Local Sibiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.