Bărbatul reţinut în dosarul pădurarului din Maramureş împuşcat, în noiembrie anul trecut, în timp ce încerca să împiedice hoţii de lemne, a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat că Tribunalul Bucureşti a admis, marţi, propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PICCJ faţă de un inculpat pentru care anterior a fost dispusă măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, pentru comiterea în concurs real a infracţiunilor de ultraj (în modalitatea omorului săvârşit împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu), tâlhărie calificată şi uz de armă fără drept, prevăzute de art.257 alin.1 C.pen.  rap. la art. 188 alin.1 C.pen., art. 234 alin. 1 lit. a şi d rap. la art. 233 C.pen. şi art.343 alin.1 C.pen cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal.

”În data de 16.10.2019, în jurul orei 19.45, în condiţii de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situată în raza oraşului Târgu Lăpuş – sat Rogoz, jud.Maramureş, inculpatul - în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, jud. Maramureş, pentru a-şi asigura scăparea, dar şi pentru păstrarea bunului sustras - l-a ucis prin împuşcare pe pădurar  cu arma aflată în acel moment în posesia şi dotarea acestuia”, spun procurorii.

Cauza penală este instrumentată cu sprijinul poliţiştilor de la Direcţia de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române.

Suspectul în acest caz fusese reţinut luni.

Pădurarul Liviu Pop din Maramureş, în vârstă de 37 de ani, tatăl a trei copii, a fost împuşcat în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori, iar trupul său, care a fost aruncat într-o râpă, prezenta numeroase urme de agresiune fizică.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.