Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat că directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş, Oana Mihaela Oşanu, s-a aflat în conflict de interese, după ce în 2010 a încheiat un parteneriat cu o firmă pentru implementarea unui proiect finanţat cu bani europeni, ulterior societatea comercială angajându-l pe soţul directoarei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al ANI transmis News.ro., Mihaela Oana Oşanu, în calitate de director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş, a încheiat la data de 11 octombrie 2010 un acord de parteneriat cu S.C. Clemon S.R.L., pentru implementarea proiectului "CLOP-Creştere economicã locală prin reorientare profesională”, pe perioada 1 noiembrie 2010-30 iunie 2012.

Ulterior încheierii acestui acord, soţul directoarei a fost angajat la societatea comercială ca expert monitorizare în cadrul proiectului, acesta obţinând în perioada angajării venituri salariale de 11.862 lei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Mai mult, în perioada în care soţul Mihaelei Oşanu a fost angajat la S.C. Clemon SRL, soţia acestuia a deţinut calitatea de preşedinte al Comisiei de evaluare a ofertelor depuse la licitaţia organizată de către AJOFM. Maramureş pentru selecţia furnizorului de servicii de informare şi consiliere profesională pentru un alt proiect, intitulat "Turism rural-alternativã viabilã de dezvoltare socio-economicã în nordul României”. Singurul participant la licitaţia organizată şi câştigător al ofertei depuse a fost Clemon SRL (societate comercială care a deţinut în cadrul proiectului calitatea de subcontractant) în asociere cu S.C. Ethos SRL.

La data de 15 februarie 2011, ulterior licitaţiei organizate, AJOFM Maramureş a încheiat cu Clemon SRL & Ethos S.R.L. un contract în valoare de 1.240.000 de lei (fără TVA) de servicii de informare şi consiliere profesională în cadrul Proiectului "Turism rural-alternativă viabilã de dezvoltare socio-economicã în nordul României”.

Conform ANI, Mihaela Oşanu a fost informatã despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ea a depus a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în termenul prevăzut de lege, în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit regelemnărilor în vigoare, "fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinarã si se sancţioneazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãţii, funcţiei sau activitãţii respective […]”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.