Un jandarm a fost filmat în timp ce cade de pe cal, după ce s-a dezechilibrat când încerca să încalece, în zona Piaţa Presei Libere din Capitală. Jandarmeria Bucureşti a arătat că este "un comportament individual izolat, care aduce atingere onoarei şi demnităţii militare", iar sancţiunile vor fi stabilite în cadrul Consiliului de onoare. Totodată, instituţia a anunţat că va face demersuri pentru constituirea ca parte civilă pentru prejudiciile de imagine aduse de comportamentul angajatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În filmare, care ar fi fost făcută de 1 Decembrie, se vede cum jandarmul încearcă să urce în şa, dar se dezechilibrează şi în final cade cu totul de pe cal, fără a da drumul frâielor. Celălalt jandarm intervine şi prinde frâiele, reuşind să liniştească animalul.

Incidentul a avut loc în zona Pieţei Presei Libere.

Joi, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a transmis că incidentul a fost adus la cunoştinţa comenzii DGJMB, care a dispus imediat constituirea unei comisii de cercetare prealabilă.

"Pe baza concluziilor preliminare, vă informăm că a fost constatat un comportament individual izolat, care aduce atingere onoarei şi demnităţii militare, iar măsurile de sancţionare vor fi stabilite în cadrul consiliului de onoare. De asemenea, vă informăm că vor fi efectuate şi demersuri pentru constituirea DGJMB ca parte civilă pentru prejudiciile de imagine aduse de comportamentul angajatului nostru. Reiterăm faptul că nu vom tolera nicio formă de abatere de la principiile solide pe care este clădită instituţia noastră şi vom comunica, în continuare, cu celeritate, concluziile verificărilor pe care le-am demarat", au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.