Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov organizează puncte de lucru temporare în staţiile de metrou aglomerate, pentru a reduce timpul de răspuns într-o eventuală situaţie de urgenţă. Câte o autospecială de pompieri va fi amplasată în apropierea acestor staţii, în timpul orelor de vârf.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a situaţiei înregistrate în Capitală, în ceea ce priveşte modalitatea de realizare a transportului în comun de suprafaţă, o mare parte din persoane folosesc metroul ca modalitate alternativă de deplasare, în special la orele cu trafic intens. În aceste condiţii, începând de astăzi, 24.01.2022, în intervalele orare 07:00-10:00, respectiv 16:00-19:00, ISUBIF va organiza puncte de lucru temporare, pentru reducerea timpului de răspuns şi gestionarea promptă a oricăror situaţii de urgenţă care se pot produce în staţiile de metrou cu aflux ridicat de călători, dintre care enumerăm: Piaţa Unirii 1-2, Universitate, Piaţa Victoriei, Gara de Nord, Eroilor, Dristor, Piaţa Sudului şi Lujerului", au anunţat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Astfel, în apropierea staţiilor de metrou menţionate va fi amplasată câte o autospecială de pompieri, membrii echipajului având atât misiunea de a realiza evacuarea călătorilor, în cel mai scurt timp, în eventualitatea producerii unei situaţii de urgenţă, cât şi de îndrumare a acestora pentru respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Prefectura Capitalei şi Primăria Municipiului Bucureşti au avut întâlnire de lucru în sistem de videoconferinţă, având drept scop stabilirea unui set de măsuri vizând gestionarea situaţiei create de continuarea grevei Societăţii de Transport Bucureşti. La şedinţă au participat şi reprezentanţi ai altor instituţii cu responsabilităţi în gestionarea situaţiei.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Capitalei, la şedinţă au fost analizate şi stabilite următoarele măsuri, de comun acord:

„– menţinerea dispozitivelor de jandarmerie şi poliţie în zona depourilor şi autobazelor STB, pentru prevenirea oricăror incidente în planul ordinii şi siguranţei publice;

– intervenţia fermă a forţelor de ordine împotriva oricăror acţiuni de intimidare a angajaţilor care intenţionează să reia exercitarea dreptului la muncă;

– menţinerea măsurii privind suplimentarea dispozitivelor de poliţie şi jandarmerie în zona staţiilor de metrou, atât la interior, cât şi la exterior;

– asigurarea echipajelor de poliţie rutieră şi poliţie locală, în principalele intersecţii, pentru fluidizarea traficului rutier;

– asigurarea de către STB a informării populaţiei în timp real cu privire la mijloacele de transport disponibile, prin intermediul aplicaţiei info Transport Bucuresti”. 

Sursa citată mai precizează, referitor la circulaţia trenurilor de metrou, că Metrorex a transmis Prefecturii disponibilitatea de a pune la dispoziţie flota de trenuri în funcţie de traficul de călători, cu luarea în considerare a orarului de decalare a programului de lucru prevăzut de dispoziţiile privind starea de alertă.

În urma solicitării IPMB, ca urmare a recomandării Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, cu aprobarea Ministerului Educaţiei, a transmis unităţilor de învăţământ din Capitală recomandarea de a motiva absenţele elevilor care, din cauza grevei STB, nu au putut participa la cursuri în zilele de 20 şi 21 ianuarie 2022.

„De asemenea, s-a recomandat conducerilor unităţilor de învăţământ preuniversitar identificarea de soluţii astfel încât, în cazul prelungirii grevei, elevii care nu pot ajunge la cursuri să desfăşoare activitatea didactică online. Prefectura Capitalei a solicitat Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti continuarea verificărilor privind modul în care angajatorii din sistemul privat şi instituţiile publice din Capitală respectă prevederile referitoare la obligaţia acestora de a organiza munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, precum şi programul de lucru decalat potrivit prevederilor HG nr. 34/2022”, mai indică sursa menţionată.

Protestul angajaţilor STB a ajuns în cea de-a cincea zi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.