Echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bistriţa” a intervenit, în ultimele ore, pentru înlăturarea gheţurilor formate pe albiile mai multor cursuri de apă din localităţile bistriţene Zagra, Rebra, Maieru şi Valea Mare. Astfel, echipele de intervenţie au creat canale de scurgere printre acumulările de gheaţă pentru dirijarea apei în albiile râurilor sau au distrus efectiv zăpoarele. În prezent, echipajul pirotehnic al ISU Bistriţa intervine în Colibiţa, la coada lacului, pentru distrugerea unor formaţiuni de gheaţă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei informări a ISU Bistriţa, autorităţile bistriţene au monitorizat în teren situaţia operativă din toate punctele din judeţul Bistriţa – Năsăud în care au fost semnalate cazuri de urgenţă provocate de formarea zăpoarelor de gheaţă.

Echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bistriţa” a intervenit, în cooperare cu Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, Grupul de Suport Tehnic al CJSU, Serviciul de Gospodărire a Apelor din judeţul Bistriţa – Năsăud, dar şi operatori economici privaţi, pentru prevenirea sau înlăturarea, după caz, a situaţiilor de urgenţă generate de aglomerări de gheaţă formate pe albiile mai multor cursuri de apă din localităţile Zagra, Rebra, Maieru, Valea Mare. Astfel, au fost create canale de scurgere printre acumulările de gheaţă pentru dirijarea apei în albiile râurilor sau distruse efectiv zăpoarele.

Misiuni de monitorizare au fost executate în municipiul Bistriţa, Chintelnic, Crainimăt, Chiraleş, Şirioara, Coasta, Cristur Şieu, Şieu Odorhei, Şintereag, Cociu, Mogoşeni, Floreşti, Nimigea, Căianu Mic, Ilişua, Spermezeu etc.

În localităţile Valea Mare şi Dobric echipajele au acţionat atât pirotehnic, cât şi cu utilaje grele, pentru slăbirea zăpoarelor formate şi pentru crearea unor canale de scurgere a apei. În aceste locaţii, situaţia rămâne atent monitorizată, iar în funcţie de evoluţia din teren, acţiunile în sprijinul populaţiei vor continua şi luni, de la primele ore ale dimineţii.

La ora actuală, echipajul pirotehnic al ISU Bistriţa intervine în Colibiţa, la coada lacului, pentru distrugerea unor formaţiuni de gheaţă

ISU Bistriţţa mai informează că pentru monitorizarea aglomerărilor de gheaţă acumulate în albia râului Bistriţa, echipe suport din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată “Grigore Bălan” Bistriţa au asigurat monitorizarea situaţiei operative din municipiu, alături de specialiştii I.S.U. “Bistriţa”. Potrivit sursei citate, formaţiunile de gheaţă s-au deplasat în mod natural în aval, fără a provoca pagube în localităţile tranzitate.

Pompierii militari de la Secţia Năsăud au acţionat, în localităţile Rebra şi Liviu Rebreanu, iar pompierii militari din Sîngeorz Băi au acţionat în localitatea Anieş, pentru evacuarea apei din mai multe curţi şi beciuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.