Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei ÎPS Teofan a declarat vineri, după slujba de Bobotează, că am intrat în 2023 cu povara anului trecut, dar că avem speranţa ca această povară să fie mai uşoară şi "să mergem mai lin şi mai frumos, cu ceva mai multă pace în suflet, mai multă pace în lume".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Totodată, înaltul prelat s-a rugat ca Dumnezeu să aibă grijă de toţi cei care sunt în spitale, în războaie sau în închisori, dar şi de cei care nu au lemne pentru a-şi încălzi casele. "Intrăm cu povara anului trecut în anul acesta. Nădăjduim în mila Domnului ca povara să se uşureze, să mergem mai lin şi mai frumos, cu ceva mai multă pace în suflet, mai multă pace în lume. Căci dacă este pace sufletească şi pace în familie, din suflet şi din familie pacea se răspândeşte şi în jurul nostru. Dumnezeu să aibă grijă de noi. Sa aibă grijă de toţi cei care sunt astăzi, şi acum, în spitale, cei care sunt în războaie, cei care sunt în închisori, cei care poate nu au un braţ de lemne pentru soba de acasă. Să le dăruiască Dumnezeu răbdare. Nouă să ne dăruiască Dumnezeu de asemenea răbdare şi putere să înţelegem suferinţa lumii. S-o ducem pe a noastră şi prin rugăciune să purtăm înaintea lui Dumnezeu suferinţa lumii. Un an binecuvântat, Doamne ajută!", le-a spus credincioşilor mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan. Înaltul prelat a sfinţit "agheasma cea binecuvântată" şi le-a cerut celor prezenţi să o ofere şi vecinilor care nu au putut veni la slujbă. "Poate o primesc să o aşeze acolo, în casă, că nu se ştie de-a lungul anului când vor da cu ochii de această apă sfinţită şi vor înţelege că Domnul este Dumnezeul nostru şi prin el omul poate să dobândească direcţie în viaţă. Slavă Domnului că este frig, că ne era puţin dor, poate vine şi zăpadă cu tot ce înseamnă ea", a precizat IPS Teofan. Câteva mii de persoane au venit vineri la Catedrala Mitropolitană din Iaşi pentru a lua agheasmă. De asemenea, peste 300 de oameni au aşteptat la rând să se închine la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Peste 10.000 de litri de apă sfinţită, dar şi 5.000 de sticle de jumătate de litru, au fost pregătite de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru credincioşii prezenţi de Bobotează la slujba organizată la catedrala ieşeană. Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, apa sfinţită se gustă dimineaţa, apoi se ia anafura, timp de opt zile, până pe 14 ianuarie (Odovania praznicului Botezului Domnului), când se încheie prăznuirea liturgică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.