O reţea care avea ca scop sacrficarea şi comercializarea ilegală de animale a fost destructurată de către poliţişti clujeni şi inspectori ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj, 200 de kilograme de carne urmând să fie distruse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), în colaborare cu ofiţeri ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, au desfăşurat, în noaptea de joi spre vineri, o acţiune în localitatea Sânicoara, pentru destructurarea unei reţele care sacrifica şi comercializa ilegal animale.

Inspectorii DSVSA Cluj au descoperit, în zona respectivă, locul în care animalele erau sacrificate, iar 200 de kilograme de carne urmau să fie folosite la un eveniment, acestea urmând să fie distruse.

"Este vorba despre o reţea ilegală. S-au sacrificat ilegal o bovină adultă şi două ovine, iar carnea urma să fie folosită pentru consum public. Toate operaţiunile de prelucrare şi tăiere să-au desfăşurat în condiţii neconforme. Nu exista expertiză sanitar-veterinară sau control asupra cărnii. Analizăm situaţia şi vom stabili sancţiuni”, a explicat Ioan Oleleu.

Acţiunea s-a desfăşurat de-a lungul a trei luni de zile în care reţeaua a fost urmărită de către ofiţeri ai IPJ, dar şi de inspectori ai DSVSA Cluj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.