Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea pentru modificarea Legii dialogului social nr. 62/2011 şi a Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, transmite Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea Legii dialogului social nr. 62/2011 şi a Legii nr. 53/2003 - Codul muncii în sensul prelungirii, de la 30 de zile, la 45 de zile a termenului în care se pot depune cereri pentru soluţionarea conflictului de muncă.

„La articolul 268 alineatul (1) din Legea nr. 53/2003 ‒ Codul muncii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 345 din 18 mai 2011, cu modificările şi completările ulterioare, litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins: «a) în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoştinţă de măsura dispusă referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă, inclusiv angajamentele de plată a unor sume de bani;»”, potrivit legii promulgate de şeful statului. 

Senatul a adoptat, ca prim for sesizat, proiectul de lege pe 25 mai 2020, iar pe 30 octombrie a fost adoptat, decizional, de către Camera Deputaţilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.