Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală Florin Bica a declarat, după ce unitatea sanitară a fost afectată de o inundaţie în urma ploii de miercuri seară, că au fost chemaţi pompierii pentru evacuarea apei şi că reprezentanţii constructorului au venit pentru a stabili cauzele care au determinat această situaţie. Bica a precizat că nu a fost distrusă aparatură medicală importantă. El nu consideră că este o problemă care ţine de construcţie, dat fiind că este prima dată când se întâmplă un astfel de incident. La rândul său, managerul spitalului, Andi Nodiţ, spune că nu există contract de mentenanţă, dar că acesta nu ar fi schimbat cu nimic situaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Purtătorul de cuvânt al spitalului: Au venit reprezentanţi ai constructorului pentru a identifica motivele pentru care s-a produs această inundaţie 
La un moment dat, în jurul orei 9.20, apoi a început să curgă apă din tavan în zona de urgenţe minore şi izolator, drept pentru care a fost întrerupt curentul electric. Cei şase pacienţi aflaţi în UPU la momentul respectiv au fost transferaţi la UPU Sfântul Ioan.
Au fost chemaţi pompierii pentru evacuarea apei şi în cursul zilei de astăzi se curăţă. Au venit reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 4 şi ai constructorului pentru a identifica motivele pentru care s-a produs această inundaţie şi în cursul zilei de astăzi, de asemenea, se redeschide parţial UPU şi anume două treimi, rămânând să se mai lucreze în zona de urgenţe minore.
 
Nu a fost distrusă aparatură medicală importantă
 
Întrebat care este nivelul pagubelor, Florin Bica a răspuns: ”Nimic din aparatura medicală de tip. CT, ventilatoare, alte aparate, ecograf nu a fost afectat”.
 
Bica: Nu are cum să fie ceva din construcţie, pentru că se întâmpla până acum
 
”În aceşti 4 ani au mai fost furtuni, au mai fost ploi torenţiale şi nu s-a întâmplat nimic. Nu cred că este vorba de o chestiune de construcţie, ci probabil că, ştiu eu, frunze, ceva care a înfundat, ceva de genul ăsta. Dar altfel nu are cum să fie ceva din construcţie, pentru că se întâmpla până acum. Este prima dată când se întâmplă un astfel de eveniment în patru ani”, a afirmat Florin Bica.
 
Managerul spitalului, Andi Nodiţ, spune că nu există contract de mentenanţă, dar că acesta nu ar fi schimbat cu nimic situaţia
 
”Nu avem contract de mentenanţă, dar şi dacă am fi avut, evenimentul ar fi putut avea loc. Normativele de proiectare şi execuţie prevăd o limită maximă până la care clădirile, instalaţiile, construcţiile în general pot rezista unor fenomene meteorologice. Cand această limită maximă este depăşită, se întâmplă ce s-a întâmplat şi la noi”, a declarat Nodiţ pentru News.ro.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.