Comisia Europeană a salutat intrarea în vigoare, miercuri, a interdicţiei privind produsele din tutun încălzit aromatizate. Aceasta răspunde creşterii semnificative a vânzărilor de astfel de produse din tutun în întreaga UE, arată comunicatul de presă al Executivului european. Interdicţia va contribui la atingerea obiectivului de a crea o „generaţie fără tutun” stabilit în Planul european de combatere a cancerului, care îşi propune ca mai puţin de 5% din populaţie să mai utilizeze tutun până în 2040, mai indică sursa citată. Statele membre au acum la dispoziţie opt luni pentru a transpune directiva delegată în legislaţia lor naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Tutunul cauzează 90% din cancerele pulmonare. Este esenţial să se adopte o poziţie fermă pentru a se reduce consumul de tutun, cu atât mai mult cu cât asistăm la introducerea continuă pe piaţă a unor noi produse. Datorită interdicţiei, cetăţenii noştri, şi în special tinerii, vor fi mai bine protejaţi de efectele dăunătoare ale acestor produse, ceea ce ne aduce cu un pas mai aproape de o«generaţie fără tutun»”, a afirmat Stella Kyriakides, comisara pentru sănătate şi siguranţă alimentară, potrivit sursei menţionate.

Statele membre au acum la dispoziţie opt luni pentru a transpune directiva delegată în legislaţia lor naţională.

Noile norme vor deveni pe deplin aplicabile începând cu 23 octombrie 2023, după încheierea unei perioade de tranziţie de trei luni în care să se poată epuiza stocul existent de produse din tutun încălzit aromatizate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.