Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti se alătură Campaniei de Conştientizare „Riscurile consumului de droguri” - Cât te ţine tinereţea?, realizată de Asociaţia Teatrul pentru Toţi, care se adresează elevilor de liceu şi are drept scop prevenirea consumului de stupefiante. ”Drogurile ucid. Trebuie să spunem acest lucru cât mai des, în orice formă şi cu orice prilej!”, a transmis prefectul Capitalei. Elevii liceelor din Municipiul Bucureşti participă gratuit la piesele de teatru, iar până la sfârşitul acestui an vor fi organizate patru reprezentaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am asistat în această săptămână la spectacolul „Cât te ţine tinereţea”, regizat de George Olar la Teatrul Naţional Bucureşti, o piesă cu un puternic mesaj antidrog, adresat în primul rând elevilor. Atât de puternic şi expresiv a fost mesajul piesei, încât am decis pe loc să susţinem eforturile  Asociaţiei “Teatrul pentru Toţi” şi să promovăm acest spectacol în rândurile elevilor şi tinerilor din Bucureşti. Instituţia Prefectului va fi partener al proiectului. Şi mă bucur să văd că există această formă agreabilă şi eficientă de adresare a uneia dintre cele mai pregnante probleme cu care se confruntă adolescenţii şi tinerii din ziua de astăzi. Societatea are nevoie de astfel de mecanisme de conştientizare şi apărare în faţa problemelor de natură să afecteze şi să pericliteze viaţa şi comportamentul social al copiilor noştri.”, susţine Rareş Hopincă, prefectul Municipiului Bucureşti, potrivit unui comunicat al instituţiei. 
 
Campania de conştientizare ”Riscurile consumului de droguri” - Cât te ţine tinereţea? are trei componente: teatru, dezbateri şi expoziţie foto. Universul piesei de teatru explorează o etapă fragilă în dezvoltarea oricărui tânăr, adolescenţa, marcată prin puternice presiuni sociale.
 
Spectacolul ”Cât te ţine tinereţea” este regizat de George Olar, îi are protagonişti pe Iulia Neacşu, Dragoş Maxim şi Şerban Ghivaci, iar la finalul acestuia, liceenii participă la o serie de dezbateri interactive. 
 
Carmen Oprea, psiholog Agenţia Naţională Antidrog, a declarat că dezbaterile în urma piesei sunt extrem de productive pentru tinerii spectatori, aceştia având ocazia să mediteze asupra elementelor cu care au rezonat sau nu în timpul spectacolului.
 
”Consumul de substanţe,  factorii care conduc tinerii în aceasta decizie, valorile morale la care ne raportăm pentru a nu ajunge în situaţii de risc sunt numai câteva din temele propuse în piesa şi dezbătute ulterior.  Avantajul acestui tip de interacţiune cu adolescenţii este că ei văd transpuse în scenă situaţii care pot fi familiare, dar în acest context ei pot deveni mai obiectivi şi implicit mai raţionali în analizarea lor”, a arătat Oprea. 
 
La final, tinerii au ocazia să viziteze expoziţia foto, realizată de Gabriel Crişan. Acest proiect expoziţional a fost documentat şi realizat în luna aprilie 2023, fotografiile fiind realizate în centrul Capitalei.
 
Larisa Bernaschi, PR Manager al campaniei, a afirmat că există multe campanii de conştientizare asupra riscurilor consumului de droguri, însă conceptul cu care au venit ei a fost unul cu totul nou.
 
”Ne bucurăm că această campanie lansată în luna aprilie, va putea continua şi în lunile viitoare. De asemenea, ne bucurăm să vedem că instituţiile statului vin în sprijinul ONG-urile care au astfel de proiecte”, a precizat aceasta. 
 
Piesa de teatru ”Cât te ţine tinereţea?” se joacă pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, partener al acestei campanii. 
 
George Călin, director general TNB: „Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti a fost primul partener al acestui proiect printr-o susţinere implicită a demersurilor Ministerului Culturii şi ale ministrului în funcţie de la acea vreme, Lucian Romaşcanu. De ce? În general pentru că o instituţie teatrală de asemenea rang are şi calitatea de platformă socială, iar în particular pentru că TNB dezvoltă şi derulează de foarte multă vreme proiecte dedicate generaţiei tinere, precum "9G" şi "tnb.edu". În plan personal consider că misiunea de a contribui la creşterea gradului de conştientizare asupra unor fenomene distructive precum consumul de droguri, transcende statutul nostru oficial, este o întreprindere personală care cu siguranţă se va întoarce inclusiv în beneficiul celor dragi”.
 
Elevii liceelor din Municipiul Bucureşti participă gratuit la piesele de teatru, iar până la sfârşitul acestui an vor fi organizate patru reprezentaţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.