Primăria Constanţa a anunţat că a început ridicarea maşinilor distruse de flăcări în urma incendiului izbucnit în noaptea de miercuri spre joi la un bloc din municipiu. De asemenea, echipe ale Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) şi ale ENEL au început procedurile pentru refacerea instalaţiei de apă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Constanţa a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că se lucrează la ansamblul de locuinţe distrus de incendiu.

„Echipele RAJA, Enel, Confort Urban, ale firmei de salubrizare, ale Poliţiei Locale  acţionează împreună  pentru ca urmările încendiului devastator sa fie diminuate cât mai repede. Cei de la Regia de Apă acţionează pentru refacerea instalaţiei de apă. Sunt susţinuţi în acest demers de echipele ENEL care ii ajută să pornească hidrofoarele şi pompele de apă, astfel încât cele două scări ale blocului, cele afectate mai puţin de incendiu, sa poată beneficia de apă potabilă. Astăzi, echipele Confort Urban au început să ridice epavele maşinilor distruse de flăcări. În urma lor, intervin echipele de curăţenie”, a transmis Primăria Constanţa.

Sursa citată menţionează că blocul respectiv este păzit în continuare de poliţişti locali şi de cei de la Poliţia municipiului Constanţa şi nicio persoană nu poate intra în imobil decât cu aprobarea acestora.

„Această situaţie trebuie gestionată foarte eficient. Trebuie să acţionăm atât pentru refacerea clădirii, cât şi pentru acordarea de ajutor persoanelor care au rămas fără adăpost”, a declarat primarul Constanţei, Vergil Chiţac.

De asemenea, luni, la solicitarea asociaţiei de proprietari, firme avizate ANRE vor veni pentru evaluarea situaţiei şi pregătirea planului de intervenţie pentru ca imobilul sa poate fi, din nou, racordat la gaze şi energie electrică. Tot luni, preşedintele asociaţiei de proprietari va deschide un cont bancar pentru donaţii, această campanie urmând să fie susţinută de Primăria Constanţa.

Pompieri din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a blocului. 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Peste 30 de maşini au fost avariate.

Prefectul Silviu Coşa a declarat pentru News.ro că opt persoane rănite au ajuns la Unitatea de Primite Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa, printre care şi doi copii, iar un bebeluş a fost tratat ambulatoriu. Ulterior, o singură persoană a rămas internată.

În urma cercetărilor desfăşurate, poliţiştii au identificat doi băieţi, unul de 13 ani şi altul de 15 ani, suspectaţi că ar avea legătură cu incendierea, ulterior cel de 15 ani a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă. El a povestit anchetatorilor că ar fi dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, fără a şti ce substanţă se afla în acestea. Ulterior, focul a ajuns la maşinile parcate, s-a extins la toate autoturismele din zonă şi la bloc.

Adolescentul de 15 ani a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile.

Sursa foto: Primăria Constanţa
Sursa foto: Primăria Constanţa
Sursa foto: Primăria Constanţa
Sursa foto: Primăria Constanţa
Sursa foto: Primăria Constanţa
Sursa foto: Primăria Constanţa
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.