Poliţiştii şi pompierii au stabilit că incendiul care a mistuit, joi, pensiunea Monte Carlo din Focşani şi s-a extins la un bloc din apropiere afectând şi apartamentele din alt bloc a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat remis, marţi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrance, în urma cercetărilor făcute de o comisie mixtă s-a stabilit că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit în urma producerii unui scurtcircuit provocat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Joia trecută, un apel primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 anunţa producerea unui incendiu la o pensiune din municipiul Focşani. La faţa locului, s-au deplasat iniţial două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, ulterior fiind solicitate alte trei echipaje cu trei autospeciale din cadrul aceeaşi subunităţi.

Având în vedere amploarea incendiului, a fost activată grupa operativă a ISU Vrancea, care a decis solicitarea în sprijin a mai multor autospeciale de lucru cu apă şi spumă, astfel că, pentru localizarea şi lichidarea incendiului, s-a intervenit cu 14 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi peste 140 de pompieri din cadrul ISU Vrancea, Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Sărat, Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focşani  şi SVSU Odobeşti şi Mărăşeşti.

În urma incendiului, au ars pensiunea şi bunurile din aceasta, acoperişul blocului lipit de pensiune pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi şi au fost afectate 12 apartamente din acest bloc, iar la blocul de pe latura de est a pensiunii, mai exact din spatele pensiunii, au fost afectate faţada şi ferestrele. În total, incendiulk puternic a afectat 37 de apartamente.

Proprietarul pensiunii nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, insă legea îi permitea să funcţioneze pe proprie răspundere până la 30 iunie 2017.

Pe de altă parte, autorităţile focşănene susţin că fac cercetări pentru a se afla dacă pensiunea avea autorizaţie de construcţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.