Ministerul Sănătăţii (MS) prezintă noi date, preliminare, privind transferul pacienţilor care au fost afectaţi în urma incendiului de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş”, precizând că echipe medicale evaluează starea de sănătate atât a celor transferaţi, cât şi a celor rămaşi la "Balş".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din informaţiile primite de către Ministerul Sănătăţii de la echipele de intervenţie, au fost transferaţi către alte unităţi sanitare un număr de 53 de pacienţi, din 102 pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, afectat de incendiu", a transmis, vineri după-amiază, MS.

Astfel, au fost transferaţi:

- 11 pacienţi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti;

- 5 pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti;

- 6 pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias”;

- 4 pacienţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş”;

- 5 pacioenţi la Sf. Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”;

- 3 pacienţi la Spitalul Militar Central-ROL 2

- 4 pacienţi la Spitalul „Witting”;

-4 pacienţi la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”;

- 1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”;

- 3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”;

- 7 pacienţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca

Conform informaţiilor primite, unul dintre pacienţii ajunşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca este cel care a avut nevoie de resuscitare şi care, între timp, a decedat (a patra victimă). Este vorba despre o femeie, în jurul vârstei de 80 de ani, care avea şi arsuri pe 20% din suprafaţa corporală.

"Echipele medicale evaluează în prezent starea de sănătate atât a pacienţilor transferaţi, cât şi a celor rămaşi în Institutul „Matei Balş”", a transmis MS.

Aparţinătorii pacienţilor de la INBI „Matei Balş” pot verifica situaţia despre relocarea pacienţilor evacuaţi în urma incendiului de la Institutul „Matei Balş” din Capitală la cele două numere de telefon puse la dispozitie de DSU: 021.2069398 si 021.2648515.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.