Un alt caz de gripă a fost confirmat în ultima săptămână, al treilea din acest sezon, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiiind în acest interval cu 9,2 la sută mai mare, comparabil cu cea înregistrată în săptămâna anterioară, respectiv 84.179 cazuri faţă de 77.029, arată Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În săptămâna 7 - 13 noiembrie a fost înregistrat încă un caz de gripă, al treilea din acest sezon. Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost uşor mai crescută comparabil cu cea înregistrată în săptămâna precedentă şi s-a încadrat în intervalul aşteptat, precizează CNSCBT.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute, respectiv gripă clinică, infecţii acute de căi respiratorii superioare (IACRS) şi pneumonii a fost de 84.179, cu 2,9 la sută mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (86.699) şi cu 9,2  mai mare decât cel întregistrat în săptămâna anterioară (77.029). 

În săptămâna 7- 13 noiembrie 2016 s-au înregistrat la nivel naţional nouă cazuri de gripă clinică, faţă de 13 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute şi gripei şi până la 13 noiembrie au fost confirmate cu laboratorul trei cazuri de gripă, dintre care două de tip A, subtip H3N2 şi unul de tip B. 

Până la 13 noiembrie au fost vaccinate antigripal 274.527 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii, mai arată Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.