Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au anunţat că România trimite luni în Grecia un alt modul specializat de stins incendii de pădure, pentru derularea misiunilor de localizare şi stingere a incendiilor de pădure din Grecia care pun în pericol viaţa comunităţilor şi bunurile acestora. Premierul a convocat, luni, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) care a adoptat o hotărâre în acest sens. Astfel, un modul de intervenţie specializat în stingerea incendiilor de pădure compus din 56 de persoane cu 12 mijloace de intervenţie din IGSU şi unităţilor subordonate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotărârea aprobată de către CNSU poate fi accesată AICI.

„Astfel, în cursul zilei de astăzi, 56 de pompieri, cu 10 autospeciale de stingere (8 de 3.000l, 2 de 10.000l), 1 autospecială de primă intervenţie şi comandă şi 1 autocar au început deplasarea, pe cale terestră, de la sediul USISU-Ciolpani, cu destinaţia Alexandroupolis - Feres. *Durata misiunii este pe o perioadă de 4 - 10 zile.  Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere solicitarea autorităţilor din Republica Elenă,  transmisă în data de 20.08.2023 prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, pentru acordarea de asistenţă internaţională în contextul incendiilor de pădure existente în această ţară, precum şi cu informarea prealabilă a preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis”, arată comunicatul de presă al IGSU.

Sursa citată mai spune că intenţia de sprijin din partea României a fost transmisă, în data de 20 august, către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact.

Un incendiu important de pădure a izbucnit luni în Boetia, la nord de Attica, la 100 de kilometri nord de Atena, potrivit serviciilor de salvare. A fost emis un aviz de evacuare a turiştilor care se aflau pe o plajă vecină. Aproximativ 56 de pomperi, asistaţi de patru avioane, luptau cu flăcările. Un bărbat a fost găsit mort luni, în incendii de pădure în regiunea Boetia, în centrul Greciei, pompieri greci luptau împotriva unui nou incendiu pe Insula Evia, iar opt persoane au fost spitalizate, relatează AFP.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.