Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă, vineri, că România are un modul de modul de Detecţie şi Prelevare Chimică, Biologică, Radiologică şi Nucleară certificat în Capacitatea Europeană de Protecţie Civilă Detecţie şi Prelevare Chimică, Biologică, Radiologică şi Nucleară certificat în Capacitatea Europeană de Protecţie Civilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Exerciţiul din zona Lyon, Franţa s-a încheiat. În cursul zilei de ieri, salvatorii români au desfăşurat ultima etapa a exerciţiului care a presupus cercetarea şi prelevarea de probe din râul Rhone cu ajutorul ambarcaţiunilor de intervenţie CBRN. Astfel, modulul naţional RO CBRNDET şi-a dus la bun sfârşit misiunea din cadrul activităţii, iar reprezentanţii Comisiei Europene au confirmat certificarea acestuia în cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă (UCPM), în Capacitatea Europeană de Protecţie Civilă (ECPP)”, a transmis, vineri, IGSU.

Sursa citată a precizat că, în perioada 28 februarie - 3 martie a.c, modulul RO CBRNDET a participat la un amplu exerciţiu în zona Lyon, Franţa.

Acţiunea a presupus etapa finală a procesului de certificare al modulului în cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă (UCPM).

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.