În urma recunoaşterii realizate cu ajutorul elicopterului, marţi dimineaţă, nu au mai fost identificate fumegaţii la incendiul de la Cetatea Poenari, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). În cursul zilei de linu s-au efectuat 49 de misiuni de stingere de către elicopterele dotate cu dispozitive de tip Bambi Bucket. Elicopterele şi forţele suplimentare din alte judeţe se vor retrage din zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IGSU, se intervine pentru a treia zi consecutiv pentru stingerea incendiului izbucnit în zona Cetăţii Poenari. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Luni s-a intervenit, pe cale aeriană, cu ajutorul elicopterelor şi dispozitivelor speciale Bambi Bucket, care au executat 49 de misiuni de stingere, dar şi terestru, pe două sectoare, cu pompe manuale portabile şi mijloace de primă intervenţie. În urma recunoaşterii realizate în această dimineaţă, cu ajutorul elicopterului, nu au mai fost identificate fumegaţii”, anunţă IGSU. 

Pe timpul nopţii, pompierii au efectuat misiuni de monitorizare şi supraveghere a suprafeţei afectate.

Elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie, cât şi forţele inspectoratelor sosite în sprijin, se vor retrage. 

Grupa operativă a ISU Argeş va rămâne, însă, activă. Echipajele de pompieri vor executa acţiuni de verificare terestră, monitorizare şi supraveghere a zonei.

Luni, peste două sute de pompieri sosiţi din mai multe judeţe au intervenit pentru stingerea uncendiului care a afectat aproximativ 14 hectare de teren. 

Incendiul a izbucnit încă de duminică, iar intervenţia a fost dificilă din cauza suprafeţei mari, accesului dificil şi a resurselor limitate de apă

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.