Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au anunţat că o altă misiune în dinamică este cea a celor 40 de pompieri militari români, pre-poziţionaţi în Franţa, care sub coordonarea ofiţerului de legătură francez, intervin pentru stingerea unui incendiu forestier izbucnit în localitatea Chanousse, la aproximativ 200 km distanţă faţă de baza de operaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
„Colegii noştri intervin alături de omologii francezi pentru localizarea şi limitarea flăcărilor care ameninţă comunităţile, cu 4 autospeciale de stingere şi 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă. Misiunile desfăşurate se realizează sub directa coordonare a ofiţerului de legătură francez şi vor consta în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, precum şi menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată”, arată comunicatul de presă al IGSU.
 
Sursa citată mai spune că, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, în intervenţie sunt alocate şi aeronave de stingere, pentru efectuarea recunoaşterilor din aer şi acoperirea optimă a suprafeţelor afectate.
 
Anterior, IGSU a precizat că mai mulţi pompieri români intervin în Insula Corsica pentru stingerea unui incendiu forestiere, în apropierea localităţii Corte. 
 
De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au anunţat că România trimite luni în Grecia un alt modul specializat de stins incendii de pădure, pentru derularea misiunilor de localizare şi stingere a incendiilor de pădure din Grecia care pun în pericol viaţa comunităţilor şi bunurile acestora.
 
Premierul a convocat, luni, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) care a adoptat o hotărâre în acest sens. Astfel, un modul de intervenţie specializat în stingerea incendiilor de pădure compus din 56 de persoane cu 12 mijloace de intervenţie din IGSU şi unităţilor subordonate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.