Un număr de 12 localităţi din judeţele Arad, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Sibiu au fost afectate de inundaţii, joi, în prezent fiind în desfăşurare intervenţii ale pompierilor în Mureş şi Sibiu, pentru scoaterea apei din zeci de gospodării. Circulaţia rutieră este întreruptă pe un sector de drum judeţean, în Sibiu, din cauza aluviunilor şi a apei adunate pe şosea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Astăzi, 22 iunie, în intervalul 07.00-21.00, fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă au produs efecte în 12 localităţi din 4 judeţe (AR, BN, MS şi SB), zone în care pompierii salvatori au intervenit pentru evacuarea apei din 3 case, 10 curţi, incinta unei instituţii publice şi 22 beciuri. De asemenea, din cauza apei şi aluviunilor adunate pe carosabil, circulaţia rutieră este întreruptă pe un tronson de drum judeţean (DJ 106 SB), însă echipe specializate se află în teren pentru remedierea situaţiei, astfel încât traficul să poată fi reluat în condiţii de siguranţă”, a transmis, joi seară, IGSU.
 
FOTO: ISU Mureş
FOTO: ISU Mureş
 
În prezent, nu sunt semnalate persoane blocate sau urgenţe medicale în localităţile afectate de inundaţii. 
 
FOTO: ISU Sibiu
FOTO: ISU Sibiu
 
La momentul raportării, sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice în judeţele Mureş şi Sibiu. 
 
Astfel, în judeţul Mureş intervin peste 40 de pompieri din trei subunităţi de intervenţie în localităţile Târgu Mureş, Sighişoara, Cund, Gogan, Bahnea, Cristeşti, Nazna şi Sâncraiu de Mureş, a precizat ISU Mureş.
 
Sunt mobilizate o motopompă de mare capacitate şi alte 6 motopompe transportabile şi se intervine la aproximativ 23 de gospodării. În prezent nu sunt persoane care necesita evacuare. 
 
În judeţul Sibiu, intervin peste 30 de pompieri din trei subunităţi, în localităţile Iacobeni, Netuş, Movile şi Noiştat, fiind mobilizate o motopompă de mare capacitate şi alte 11 motopompe transportabile. 
 
”În urma unei prime evaluări a situaţiei sunt afectate de inundaţii aproximativ 20 de gospodării. La acest moment nu sunt persoane care necesita evacuare”, a arătat ISU Sibiu.
 
Joi seară, mai multe localităţi din Mureş şi Sibiu s-au aflat sub avertizare nowcasting Cod roşu de ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.