Infracţionalitatea a scăzut cu peste 6% în acest an faţă de 2015, ajungând la cea mai mică valoare din ultimii nouă ani. Numărul furturilor a scăzut cu 14%, al tâlhăriilor cu 5%, iar al tentativelor de omor cu aproape 30%, potrivit bilanţului pe şapte luni al Poliţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cele şapte luni au scăzut furturile din locuinţe cu 11,2%, cele din curţi şi anexe gospodăreşti cu 23,2%, cele din societăţi comerciale cu 13,1%, cele de bunuri culturale mobile, din biserici şi muzee cu 22% şi cele din autovehicule cu 22,1%, arată Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Şi în mediul rural, infracţionalitatea a fost în scădere, fiind înregistrate cu 2,5% mai puţine fapte penale comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, numărului accidentelor grave de circulaţie a scăzut cu 4,8% şi cel al persoanelor rănite grav cu 6,8%.

La cele 25.525 de adunărilor publice organziate în primele şapte luni ale anului, la care poliţiştii au fost prezenţi, nu au fost înregistrate incidente deosebite privind ordinea şi siguranţa publică.

Poliţiştii au fost solicitaţi să intervină la 419.377 de solicitări primite prin numărul de urgenţă 112, la peste 80% dintre acestea ajungând în mai puţin de 10 minute de la sesizare. De asemenea, poliţiştii au făcut 968 de razii, 52.354 de acţiuni cu efective mărite şi 493.600 de controale, a precizat Poliţia Română.

În cele şapte luni, zilnic, la nivel naţional au acţionat peste 3.700 de patrule formate din poliţişti, precum şi 1.100 de patrule formate din poliţişti şi alte structuri din MAI. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.