Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, 15 percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la persoane şi firme suspectate că au obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în contextul pandemiei. Sunt vizate firme din domeniul HoReCa şi o instituţie publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 14 septembrie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare 15 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.  

Sursa citată a precizat că activităţile se desfăşoară la sediul unei instituţii publice, la locuinţele unor persoane şi  sediile/punctele de lucru ale societăţilor comerciale implicate în activitatea infracţională, într-o cauză în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de obţinerea ilegală de fonduri şi neglijenţă în serviciu. 

”Din cercetări a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în anul 2021, 7 societăţi comerciale, care desfăşoară activităţi în domeniul alimentaţiei publice (HoReCa), ar fi beneficiat de sprijin financiar din fonduri publice naţionale, sub forma unei scheme de ajutor de stat, acordate de către Guvernul României societăţilor care au fost afectate de pandemia COVID – 19”, a mai precizat sursa citată.  

Societăţile nu ar fi îndeplinit toate condiţiile de eligibilitate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă nr. 224/2020, privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice şi organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, şi ar fi obţinut, pe nedrept, fonduri nerambursabile, în cuantum total de peste 1,5 milioane de euro. 

  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.