Câteva zeci de mame din Iaşi au protestat, joi, în faţa primăriei, nemulţumite că nu sunt locuri suficiente în creşele din oraş, dar şi că primăria a schimbat criteriile de selecţie după finalizarea perioadei de înscriere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Multe dintre mame au venit împreună cu copiii la protest şi au acuzat că sunt cartiere în oraş unde nu există nicio creşă.

Primarul Mihai Chirica a ieşit în faţa primăriei, invitând câteva mame la o discuţie în sediul instituţiei.

Potrivit edilului ieşean, pentru anul 2019 - 2020 au fost primite 905 înscrieri pe 325 de locuri disponibile, această capacitate redusă datorându-se şi începerii lucrărilor de modernizare şi extindere a două creşe din oraş, care nu au mai putut face înscrieri noi.

Mihai Chirica le-a spus mamelor că indiferent de criteriile de departajare stabilite, numărul dosarelor în aşteptare rămâne acelaşi.

"Ţinând cont de nemulţumirile exprimate de părinţii veniţi astăzi în faţa Palatului Roznovanu, am cerut reprezentanţilor Direcţiei Creşe să facă două tipuri de evaluări ale dosarelor, una în varianta iniţială şi una care include criteriul proximităţii. Compararea rezultatelor celor două evaluări, care trebuie finalizată săptămâna viitoare, va face posibilă identificarea unor cazuri speciale de părinţi care, poate, au pierdut puncte pe fondul aplicării prea rigide a criteriului proximităţii. Astfel, în urma analizei va fi adoptată modalitatea de evaluare care satisface cele mai multe cereri şi care este cea mai echitabilă. Totodată, am cerut reprezentanţilor Direcţiei Creşe să trateze cu maximă responsabilitate contestaţiile depuse de părinţii nemulţumiţi şi să corecteze de îndată eventualele erori de evaluare", a spus primarul Mihai Chirica la finalul discuţiilor.

Totodată, edilul a anunţat că hotelul municipal va fi reamenajat şi transformat în creşă, aici urmând să fie primiţi 105 copii.

O mamă care a participat la protest a declarat că deocamdată au fost doar discuţii, dar că vrea să vadă rezultate concrete.

"Sunt promisiuni că vor fi reanalizate dosarele. L-am întrebat câte creşe a făcut în aceşti patru ani şi a recunoscut că nici una. Săptămâna viitoare vom avea rezultatul la contestaţiile noastre, vom vedea", a afirmat Nicoleta N., una dintre mamele care au protestat în faţa primăriei ieşene.

Peste 600 de copii din Iaşi nu au prins locuri în creşele din oraş, începând din toamnă, părinţii acestora acuzând primăria că nu a construit creşe noi, dar şi că au fost schimbate regulile după terminarea perioadei de înscriere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.