Spitalul mobil de la Leţcani, unitate cu 250 de paturi care funcţionează în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, va fi preluat de către ISU Iaşi şi va intra în conservare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spitalul compus din containere dotate cu echipamente medicale este amplasat în localitatea Leţcani, la marginea municipiului Iaşi, iar în prezent funcţionează ca secţie externă a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Unitatea medicală va fi predată de către asociaţia EURONEST, cea care a achiziţionat acest spital, către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

"Cu privire la procedura de predare-primire a spitalului mobil de la asociaţia EURONEST, precizăm faptul că aceasta este în curs de iniţiere, iar după primire, spitalul va fi trecut în regim de conservare pe locaţia existentă, fiind operaţionalizat în orice moment, la nevoie”, se arată într-un comunicat transmis de ISU Iaşi.

Spitalul mobil de la Leţcani nu a funcţionat în ultimele luni din cauza unor deficienţe semnalate în urma mai multor controale efectuate inclusiv de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

Unitatea mobilă a fost achiziţionată în anul 2020 de fosta conducere a Consiliului Judeţean Iaşi, aici fiind trataţi sute de bolnavi de Covid-19. Unitatea dispune de câteva zeci de paturi de terapie intensivă.

ISU Iaşi deţine şi o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă SMURD cu o capacitate de 12 paturi care, în momentul de faţă, se află în exploatarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” Iaşi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.