Sindicaliştii ieşeni din învăţământ susţin derularea cursurilor în varianta online, cel puţin până pe 15 noiembrie, motivând că în acest moment nu poate fi asigurată protecţia elevilor şi cadrelor didactice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi afirmă, într-un comunicat de presă, că, în urma consultării liderilor sindicali din judeţ, dar şi a analizei privind situaţia infrastructurii şcolare, nu există ”nicio posibilitate de a asigura protecţia elevilor şi a personalului angajat în unităţile de învăţământ”.

”Supraaglomerarea spaţiilor şcolare existente coroborate cu precaritatea infrastructurii şcolare, a transportului deficitar între şi în interiorul localităţilor rurale şi urbane, ne îndreptăţesc să recomandăm derularea la nivelul judeţului Iaşi a cursurilor exclusiv online, cel puţin în primele două luni. În consultările pe care le-am avut luni cu primarul Iaşului Mihai Chirica ni s-a transmis că cele 1.250 de sisteme audio-video care vor dota sălile de clasă, vor sosi la începutul lunii noiembrie. În acest fel apreciem că ne aflăm în imposibilitatea desfăşurării unui program hibrid inclusiv în municipiul Iaşi, prin predarea tradiţională şi transmiterea în paralel, online a lecţiilor, cel puţin pentru următoarele două luni”, afirmă liderii USLIP Iaşi.

Sindicaliştii avertizează că nu există garanţii financiare pentru a fi derulate cursuri în şcoli în două schimburi, prin împărţirea numărului de elevi în două sau trei grupe.

”Acolo unde totuşi vor fi unităţi de învăţământ sau colegi care vor dori să suplimenteze numărul de norme, respectiv ore, vor trebui să aibă în vedere încheierea unor acte adiţionale la contractul individual de muncă. Facem observaţia că la nivelul judeţului Iaşi s-a cerut suplimentarea cu  aproximativ 1.100 de norme de către unităţile de învăţământ”, mai arată reprezentanţii USLIP Iaşi.

Profesorii ieşeni consideră că ”în acest context pandemic, dreptul la sănătate trebuie să primeze în faţa oricărei alte raţiuni”.

”Începutul şcolii trebuie să fie unul extrem de precaut în speranţa evitării unor infecţii generalizate la nivelul întregii comunităţi şcolare”, adaugă liderii USLIP Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.