Peste 30.000 de oameni aşteaptă la un rând de câţiva kilometri pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane din Iaşi, centrul oraşului fiind blocat de credincioşii care vin să se închine la raclă. Mai multe străzi sunt închise circulaţiei, durata de aşteptare la coadă depăşind 12 ore. Unii credincioşi acuză faptul că se intră peste rând şi că forţele de ordine sunt depăşite de situaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit autorităţilor, la rând aşteaptă peste 30.000 de persoane, rândul întinzându-se pe câţiva kilometri pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

„Într-adevăr, există o oarecare nemulţumire. Probabil că unii pelerini nu se aşteptau că vor sta atâtea ore la rând. Intervine şi oboseala, iar de aici apare şi nervozitatea unora”, a declarat Ionuţ Catană, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.

În cele cinci zile de pelerinaj de la Iaşi, s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva peste 155.000 de credincioşi, afluxul fiind mai mare decât cel înregistrat anul trecut.

Zeci de autocare sunt parcate pe străzile din apropierea Catedralei Mitropolitane, iar oamenii continuă să vină în grupuri către centrul oraşului.

Circulaţia rutieră în zona centrală se desfăşoară cu mare greutate, o distanţă de câteva sute de metri fiind parcursă cu maşina în jumătate de oră. De altfel, multe dintre arterele din oraş sunt îbchise traficului.

Câteva mii de persoane au participat, sâmbătă dimineaţă, la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioasei Parascheva.

Slujba s-a desfăşurat în aer liber în faţa Catedralei Mitropolitane, pe o scenă instalată pe pietonala Ştefan cel Mare, unde au urcat zeci de preoţi.

Cel mai probabil, moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor rămâne expuse în baldachinul instalat în curtea Catedralei ieşene până duminică seară.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.