O femeie de 47 de ani din Botoşani a fost operată de o tumoră la cap, de 10 centimetri, intervenţia având loc la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicii afirmă că pacienta s-a prezentat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi după ce a constatat că a început să aibă dureri de cap foarte intense.

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ trei ore, iar specialiştii neurochirurgi au folosit tehnologia modernă, utilizând preparatul Gliolan pentru a creşte calitatea vieţii pacientei.

“Pacienta în vârstă de 47 de ani s-a prezentat în unitatea noastră medicală cu dureri de cap foarte intense. În urma investigaţiilor făcute, s-a descoperit un glioblastom, o tumoră cerebrală malignă destul de agresivă, dar şi foarte voluminoasă, acesta având aproximativ 10 cm. A fost nevoie să intervenim chirurgical pentru a elimina tumora. Am folosit tehnologia modernă şi aici vorbim de utilizarea intraoperatorie de fluorescenţa prin 5-ALA – preparatul Gliolan. Am reuşit o localizare, delimitare şi implicit o rezecţie de 98 la sută a tumorei, îmbunătăţind prognosticul şi crescând calitatea vieţii pacientei“, a declarat medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochicurgie din Iaşi.

El a explicat că substanţa de contrast se fixează pe celulele tumorale, delimitându-se astfel mult mai uşor tumora de ţesutul sănătos din jur.

Potrivit medicilor ieşeni, intervenţia chirurgicală a durat aproximativ trei ore şi a fost un succes.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.