O femeie de 51 de ani cu o tumoră vertebrală complexă, care îi afecta două coaste din zona plămânilor, a fost operată de medicii Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, pacienta reuşind să meargă la câteva zile după intervenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, medicul Lucian Eva, a declarat, vineri, că pacienta a ajuns la spital suferind de parapareză şi că în urma investigaţiilor medicii au descoperit existenţa unei tumori vertebrale complexe.

"Vorbim despre o metastază vertebrală D7 şi D8 cu extensie spre două coaste şi cu invazie toracică. RMN-ul a evidenţiat o tumoră care eroda doi corpi vertebrali şi ştrangula măduva cu extindere spre două coaste de pe partea dreaptă a plămânilor. A fost nevoie să intervenim chirurgical pentru a salva viaţa pacientei, reuşind să obţinem o rezecţie maximală a tumorei. Din echipa medicală a făcut parte şi un medic primar specializat în chirurgie toracică a Spitalului Clinic de Pneumofiziologie Iaşi, care a reuşit să-i scoată pacientei parţial două coaste“, a afirmat managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, Lucian Eva.

El a precizat că intervenţia chirurgicală a durat câteva ore şi a fost un succes.

Potrivit medicilor, pacienta a reuşit la doar câteva zile de la operaţie să facă primii paşi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.