Un număr de 37 de bolnavi cu COVID-19 sunt internaţi în prezent la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, opt dintre ei fiind la Terapie Intensivă, cu forme severe ale bolii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat că numărul de pacienţi cu COVID-19 este în continuă creştere, el precizând că miercuri la prânz la unitatea ieşeană erau internaţi 37 de bolnavi.

Opt dintre ei sunt internaţi la Terapie Intensivă, cu forme severe ale bolii.

"Din cei opt pacienţi de la ATI, la trei există deja confirmarea că sunt infectaţi cu tulpina Delta. Dar şi în cazul celorlalţi există suspiciunea că ar fi vorba de tulpina Delta”, a afirmat directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu.

Astfel, toate cele opt paturi de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase alocate în prima fază pentru bolnavii COVID-19 sunt în prezent ocupate.

Mai există zece locuri libere la Terapie Intensivă la alte spitale din judeţul Iaşi, dintre care şase la Spitalul din Paşcani şi câte două la Spitalul "Sfântul Spiridon" şi la Spitalul de Neurochirugie, ambele din municipiul Iaşi.

Până miercuri au fost confirmate în judeţul Iaşi 42.592 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19, în ultimele 24 de ore fiind depistate 10 astfel de cazuri.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 924.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.