Patru mistreţi de pe un fond de vânătoare din Vulcan, judeţul Hunedoara, au murit din cauza pestei porcine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 18 ianuarie 2020, în cadrul şedinţei Unităţii Locale de Decizie (ULD) din cadrul Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara (CJSU), convocat de prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, în calitate de preşedinte al CJSU, a fost aprobat, prin Hotărârea nr. 2 din 18 ianuarie 2020, „Planul de măsuri pentru combaterea cazurilor de pestă porcină africană, confirmată la mistreţii morţi pe fondul de vânătoare 65 Vulcan, aparţinând AVPS Băniceana – Aninoasa”, anunţă autorităţile locale.

Pe teritoriul fondului de vânătoare în care s-a declarat focarul de boală au fost găsiţi, în zilele de 16 şi 17 ianuarie 2020, 4 porci mistreţi morţi.

Pesta Porcină Africană a fost confirmată în baza Buletinelor de Analiză nr. 10309/18.01.2020 şi 10312/18.01.2020 emise de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA).

”Totodată, se menţine interdicţia desfăşurării târgurilor şi expoziţiilor de animale de interes zootehnic (suine, ovine, caprine, păsări, cabaline şi bovine) pe teritoriul judeţului Hunedoara, pe o perioadă nedeterminată, interdicţie instituită prin Hotărârea CJSU (ULD) nr. 6 din 10 septembrie 2019”, anunţă Prefectura Hunedoara.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.