Hidrologii au actualizat, luni, avertizările care vizează bazine hidrografice din mai multe zone ale ţării şi anunţă posibile depăşiri ale cotelor de apărare pe râuri din nord-vestul ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Specialiştii de la Centrul Naţional de Prognoze Hidrologice au actualizat Codul Portocaliu pentru râurile din bazinul hidrografic Tur, respectiv sectorul situat în aval de staţia hidrometrică Turulung (sector îndiguit - judeţul Satu Mare). Acesta este valabil până marţi, la ora 12:00. 

Totodată, unele sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Tur, Someş, Crasna şi Crişul Alb rămân sub incidenţa Codului Galben, acesta fiind prelungit până în data de 20 decembrie, ora 18:00. 

”Menţionăm că avertizarea în vigoare vizează, de asemenea, şi anumite râuri din bazinele hidrografice: Crişul Negru, Timiş, Bârzava şi Moraviţa, în judeţele Bihor, Arad şi Timiş, până mâine dimineaţă, la ora 9:00. În acest context, se pot produce creşteri de debite şi niveluri, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE”, au transmis specialiştii.  

Aceştia recomandă vigilenţă sporită, în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii, deoarece există riscul creşterii rapide a nivelului apei.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.