Doi turişti din Bucureşti au observat o ursoaică cu pui, miercuri, în timp ce se aflau pe un traseu montan din judeţul Harghita şi au cerut ajutorul jandarmilor care au pornit în întâmpinarea lor. Ei au ascultat sfaturile jandarmilor şi au reuşit să coboare în siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Harghita, jandarmii montani din Lacu Roşu au plecat pe munte pentru a recupera doi turişti, care au observat pe traseul montan ce urcă spre Vârful Suhardul Mic o ursoaică cu pui. 
 
“Apelul a fost făcut la ora 13:56, doi turişti din Bucureşti au observat la 50 de metri de Vârful Suhardul Mic, din apropierea staţiunii Lacu Roşu o ursoaică cu pui. Jandarmul aflat în serviciu la Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, operator la SNUAU 112, i-a sfătuit pe aceştia să lase în urma lor alimente pe care aceştia le aveau asupra lor, astfel ca animalele sălbatice să fie atrase de acestea, iar ei să se retragă încet spre staţiune, în întâmpinarea lor plecând un echipaj de jandarmi montani. Turiştii au urmat sfaturile primite, iar la scurt timp s-au întâlnit cu jandarmii care i-au coborât în
siguranţă la maşina aflată în parcare”, se arată în comunicat. 
Sursa citată menţionează că în timpul coborârii, a fost întors din drum un bărbat, care dorea să ajungă la acelaşi vârf montan. 
 
Jandarmeria Harghita a precizat că de la începutul anului au fost primite 490 de apeluri la 112 care anunţau prezenţa urşilor, iar în 2020 au fost 200 de astfel de apeluri.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.