Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat miercuri că în şedinţa de Guvern s-a prelungit până la sfârşitul anului termenul prin care unităţile administrativ-teritoriale asigură delegarea serviciilor de sortare şi tratare a deşeurilor, precum şi depozitarea deşeurilor reziduale rezultate în urma activităţii de sortare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că în şedinţa Executivului s-a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea şi completarea articolului V din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 133/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor, precum şi a Legii serviciului de salubrizare a localităţilor nr. 101/2006

”Prin decizia de astăzi, perioada tranzitorie de 120 de zile care era reglementată anterior, privind regimul deşeurilor, precum şi a Legii serviciului de salubrizare a localităţilor, prin care unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale sau, după caz, asociaţiile de dezvoltare intercomunitară ar fi trebuit să asigure delegarea serviciilor de sortare şi tratare a deşeurilor, precum şi depozitarea deşeurilor reziduale rezultate în urma activităţii de sortare şi tratare, se modifică, acordând mai mult timp actorilor vizaţi să se conformeze prevederilor legale, respectiv până la 31 decembrie 2023”, a anunţat Dan Cărbunaru. 

El a precizat că prin aceste modificări se asigură sustenabilitatea serviciului de salubrizare, asigurarea dreptului la servicii de salubrizare şi operaţionalizarea instrumentelor economice în domeniul gestionării deşeurilor, inclusiv a responsabilităţilor financiare ce revin autorităţilor administraţiilor publice locale. 

Actul normativ are ca obiectiv atingerea jalonului nr. 46 din cadrul PNRR, a mai menţionat Cărbunaru. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.