Purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin a anunţat, joi, că Executivul va aloca suma de 915.500 lei ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea a 208 familii şi persoane singure care se află în situaţii dificile din cauza unor incendii, a pagubelor produse de fenomene meteo extreme sau periculoase, de accidente sau de situaţii deosebite din cauza stării de sănătate. De asemenea, fonduri vor fi acordate şi familiilor afectate de tragedia de la Odorheiu Secuiesc, după cum urmează - pentru cele două fete rănite şi internate câte 8.000 lei, pentru fata care se află în stare mai gravă, în comă, 10.000 lei şi pentru familia tânărului decedat tot 10.000 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Guvernul a alocat astăzi suma de 915.500 lei ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea a 208 familii şi persoane singure care se află în situaţii dificile din cauza unor incendii, a pagubelor produse de fenomene meteo extreme sau periculoase, de accidente sau de situaţii deosebite din cauza stării de sănătate”. a anunţat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului. 

El a adăugat că „pentru cele două fete rănite şi internate câte 8.000 lei, pentru fata care se află în stare mai gravă, în comă, 10.000 lei şi pentru familia tânărului decedat, de asemenea, 10.000 lei”.

„Aceste fonduri vor fi acordate şi familiilor afectate de recenta tragedie de la Odorheiu Secuiesc de la căminul liceului teoretic de acolo, în felul următor – pentru cele două fete rănite şi internate câte 8.000 lei, pentru fata care se află în stare mai gravă, în comă, 10.000 lei şi pentru familia tânărului decedat, de asemenea, 10.000 lei. Este puţinul pe care îl poate face Guvernul în regim de urgenţă, în urma acelei tragedii şi, de asemenea, transmitem condoleanţe şi empatia noastră pentru cei afectaţi de evenimentul de acolo”, a completat purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Clădirea internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit parţial, luni după-amiază, patru elevi fiind prinşi sub dărâmături.

Două eleve au fost scoase conştiente, o alta fiind supusă manevrelor de resuscitare, la care a răspuns. Toate trei au fost transportate la spital, una dintre ele fiind intubată.

Cea de-a patra victimă - un băiat - a fost scoasă ulterior, fiind făcute manevre de resuscitare, însă fără rezultat, astfel că a fost declarat decesul.

Patronul firmei care realiza lucrările de racordare la reţeaua de canalizare a internatului liceului din Odorheiu Secuiesc al cărui perete s-a prăbuşit, ducând la decesul unui elev şi rănirea altor trei, a fost plasat sub control judiciar. Magistraţii au respins propunerea de arestare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.