Suma de 68 de milioane de lei este alocată de Guvern, în acest an, pentru susţinerea integrării copiilor cu nevoi speciale în învăţământul de masă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, în şedinţa de joi Guvernul a aprobat şi metodologia de alocare a sumelor către unităţile din învăţământul de masă, pentru acest an.

Hotărârea de Guvern privind alocarea acestor bani este argumentată prin faptul că astfel se urmăreşte încurajarea copiilor cu deficienţe de învăţare, cu dificultăţi de adaptare sau cu dizabilităţi să frecventeze învăţământul preuniversitar de masă, sporind şansele pentru integrarea lor socială.

"Măsura are rolul să asigure accesul egal la educaţie al tuturor copiilor şi să sprijine copiii şi tinerii cu probleme şi nevoi educaţionale speciale să urmeze învăţământul public de masă. Aceste drepturi ale copiilor cu cerinţe educaţionale speciale se finanţează pentru prima dată în acest an", arată Guvernul, precizând că de aceste drepturi vor beneficia copiii integraţi în învăţământul de masă, şi nu cei care beneficiază de o măsură de protecţie specială.

Sumele repartizate se aprobă din bugetele judeţelor/bugetul municipiului Bucureşti şi vor fi folosite pentru plata drepturilor de care beneficiază copiii cu cerinţe educaţionale speciale, pentru toate zilele de şcolarizare pe anul 2016, constând în asigurarea alocaţiei zilnice de hrană, a rechizitelor şcolare, a îmbrăcămintei şi a încălţămintei.

Fondurile sunt alocate pe fiecare judeţ, în funcţie de numărul de beneficiari, adaugă sursa citată. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.