Guvernul a aprobat, miercuri, acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de aproximativ 550.000 de lei pentru 147 de familii şi persoane singure cu probleme grave de sănătate ori aflate în situaţii de necesitate din cauza unor incendii, ploi şi alunecări de teren, anunţă Ministerul Muncii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 550.200 de lei pentru sprijinirea a 147 de familii şi persoane singure aflate în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, ploi abundente, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Astfel, s-au alocat 104.400 de lei pentru 22 de familii şi persoane singure din judeţele Alba, Bacău, Buzău, Dâmboviţa, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti, ale căror locuinţe, anexe gospodăreşti şi bunuri de folosinţă îndelungată au fost afectate de incendii, 24.000 de lei pentru 5 familii şi persoane singure din Argeş, Caraş-Severin, Neamţ şi Vâlcea, ale căror locuinţe au fost afectate de ploi abundente şi alunecări de teren şi 421.800 de lei pentru 120 de familii şi persoane singure din Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu situaţii deosebite ca urmare a unor probleme grave de sănătate ori din alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Ajutoarele de urgenţă se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi au la bază anchetele sociale ale agenţiilor pentru plăţi şi inspecţie socială teritoriale.

Măsura a fost luată pentru ca toate aceste persoane aflate în nevoie să primească ajutoarele de urgenţă înainte de Sărbătorile Pascale, arată Ministerul Muncii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.