Guvernul a stabilit, vineri, ca ziua de marţi 30 aprilie, să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul bugetar, având în vedere că luni 29 aprilie este liberă, fiind a doua zi a Paştelui ortodox, iar miercuri, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consecinţa deciziei Guvernului este că angajaţii din sectorul public vor avea  o minivacanţă începând de vineri 26 aprilie, cand este prima zi liberă fiind Vinerea Mare, urmând să revină la serviciu joi, 2 mai.

Potrivit Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS), măsura este adoptată şi pentru recuperarea capacităţii de muncă a angajaţilor, dar şi pentru stimularea turismului.

”Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă”, a transmis MMJS. 

Pentru recuperarea zilei de 30 aprilie, instituţiile publice îşi vor prelungi timpul de lucru până la data de 31 mai, potrivit planificărilor stabilite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.