Guvernul a stabilit, vineri, ca ziua de marţi 30 aprilie, să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul bugetar, având în vedere că luni 29 aprilie este liberă, fiind a doua zi a Paştelui ortodox, iar miercuri, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consecinţa deciziei Guvernului este că angajaţii din sectorul public vor avea  o minivacanţă începând de vineri 26 aprilie, cand este prima zi liberă fiind Vinerea Mare, urmând să revină la serviciu joi, 2 mai.

Potrivit Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS), măsura este adoptată şi pentru recuperarea capacităţii de muncă a angajaţilor, dar şi pentru stimularea turismului.

”Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă”, a transmis MMJS. 

Pentru recuperarea zilei de 30 aprilie, instituţiile publice îşi vor prelungi timpul de lucru până la data de 31 mai, potrivit planificărilor stabilite.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.