Executivul a adoptat, joi, hotărârea de Guvern privind repartizarea unor sume prevăzute în bugetul Ministerului Educaţiei către bugetele locale pentru finanţarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare în unităţile de învăţământ. Suma totală alocată este de 14,606 milioane lei, dintre care 4,673 milioane lei pentru continuarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat finanţate în anul 2022, iar 9,933 milioane lei pentru finanţarea unor lucrări noi de amenajare a unor grupuri sanitare conforme în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Educaţiei prezicează, într-un comunicat de presă, că că sumele repartizate de către instituţie vin în completarea sumelor alocate din bugetul local, iar procedura privind achiziţia lucrărilor de investiţii, încheierea şi derularea contractului de lucrări intră în sarcina autorităţilor locale.

De asemenea, Ministerul Educaţiei a transmis o notă de informare cu privire la alocarea acestor sume pentru finanţarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare către toate cele 159 de unităţi de învăţământ beneficiare ale acestor investiţii prin Hotărârea de Guvern, precum şi către autorităţile publice locale care le au în administrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.