Executivul a aprobat, marţi, o hotărâre de Guvern privind acţiunea de protocol cu caracter deosebit „Organizarea de către Ministerul Afacerilor Interne a reuniunii Comitetului Interministerial de Nivel Înalt al Forţei de Jandarmerie Europeană”, care se va desfăşura la Bucureşti în perioada 14-16 decembrie 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ stabileşte normativele de cheltuieli specifice organizării şi desfăşurării reuniunii Comitetului Interministerial de Nivel Înalt (CIMIN) a EUROGENDFOR la Bucureşti, în perioada 14-16 decembrie 2022, arată comunicatul de presă al Guvernului.

Cheltuielile vor fi asigurate integral din prevederile bugetare aprobate Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pentru anul 2022.

Ministerul Afacerilor Interne, prin Jandarmeria Română, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, în calitate de instituţii care exercită preşedinţia CIMIN a Forţei de Jandarmerie Europeană, vor reprezenta interesele României în cadrul EUROGENDFOR, conform angajamentelor internaţionale şi a obiectivelor asumate de partea română, respectiv dezvoltarea cooperării cu alte forţe de tip jandarmerie din regiune, mai indică sursa citată.

De asemenea, prin organizarea acestei reuniuni, România îşi reafirmă rolul de contribuitor la întărirea securităţii în regiune, de actor activ în soluţionarea problemelor de securitate la nivel regional.

Preşedinţia CIMIN este asigurată, prin rotaţie, de fiecare stat membru cu drepturi depline, pentru o perioadă de un an de zile.

Conform calendarului de rotaţie, România deţine Preşedinţia CIMIN în anul 2022, fiind preluată de la Polonia, la data de 16 decembrie 2021, şi va fi predată Italiei, în data de 16 decembrie 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.