Executivul a aprobat, miercuri, unele măsuri pentru fluidizarea traficului de mărfuri şi pasageri în zona de frontieră cu Ucraina, Republica Moldova, precum şi reducerea timpului de aşteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat, care acum sunt mai solicitate, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru. Astfel, printr-un memorandum, punctul de trecere a frontierei de la Isaccea (România) – Orlivka (Ucraina) va funcţiona şi în regim portuar, pentru ameliorarea tranzitării frontierei de stat. În prezent, funcţionează în regim de bac, a mai explicat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, printr-o hotărâre, Executivul a aprobat deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova) şi înfiinţarea punctului vamal de frontieră Bumbăta în subordinea Biroului vamal de frontieră Albiţa pentru traficul internaţional rutier, în sectorul unui pod flotant care urmează a fi instalat între localităţile respective, a mai anunţat Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Operaţionalizarea punctului de trecere Bumbăta-Leova va fi realizată după asigurarea infrastructurii corespunzătoare, a personalului şi a utilităţilor necesare, în vederea desfăşurării în bune condiţii a controlului de frontieră.

Măsurile vor permite fluidizarea traficului la frontiera dintre România şi Republica Moldova şi reducerea timpului de aşteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat, care acum sunt mai solicitate, a conchis purtătorul de cuvânt al Guvernului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.