Guvernul a adoptat joi, în şedinţă, un act normativ referitor la garantarea pachetelor de servicii turistice, în concordanţă cu o directivă europeană. Soluţiile introduse în actul normativ sunt poliţa de asigurare, scrisori de garanţie bancară şi un fond mutual, poliţele incluzând şi o asigurare a transportului turiştilor aflaţi în străinătate înapoi în România în situaţiile excepţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, prin transpunerea integrală a acestei directive europene se asigură garantarea pachetelor de servicii turistice în proporţie de sută la sută. 

"Cea de-a doua ordonanţă simplă adoptată se referă la garantarea pachetelor de servicii turistice. Practic, transpunem în legislaţia naţională o directivă europeană importantă în acest domeniu - este vorba despre directiva europeană 2302/2015. Este o transpunere integrală prin care se asigură garantarea pachetelor de servicii turistice în proporţie de sută la sută. Odată cu transpunerea acestei directive, înlăturăm riscurile de a fi sancţionaţi de către Comisia Europeană. Soluţiile propuse şi adoptate pentru protejarea drepturilor cetăţenilor care contractează pachete turistice sunt: poliţe de asigurare, scrisori de garanţie bancară şi un fond mutual. Aşadar, trei instrumente. Au fost discuţii cu asiguratorii care au pregătit deja un pachet de asigurare pentru agenţiile de turism şi după adoptarea acestui act normativ care transpune directiva europeană urmează faza de implementare, care presupune adoptarea unor acte normative subsidiare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la finalul şedinţei.

El a precizat că poliţele de asigurare vor cuprinde şi asigurarea transportului turiştilor români aflaţi în străinătate înapoi în România, în situaţii excepţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.